Nova vest
Tenis

Nedelja, 17.10.2010.

14:44

Ana osvojila prvi turnir od 2008!

Ana Ivanović osvojila je titulu u austrijskom Lincu deklasiravši veteranku Pati Šnider sa 6:1, 6:2 za samo 45 mnuta igre.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Nakada najbolja teniserka sveta perfektno je odigrala iskoristivši svih šest brejk prilika i posle skoro tačno dve godine (26. 10. 2008.) osvojila prvi turnir.

Poslednji trofej Ivanovićeva je osvojila upravo u Lincu kada je savladala Veru Zvonarjevu 6:2, 6:1.

Finale protiv Šnider bila je prava demonstracija sile srpske teniserke. Ana je očigledno uspela da se izbori sa psihološkim problemima, koji su je u prethodne dve godine sprečavali da ostvari zapaženije rezultate, i njena igra podseća na dane kada je bila prva teniserka sveta.

U Lincu je od prvog kola do finala igrala gotovo savršeno i protivnicama nije prepustila nijedan set. Danas je prosto "počistila" sa terena Pati Šnider, a koliko je Ana bila dominantna najbolje se vidi iz podatka da je Švajcarkinja u toku meča osvojila samo jedan gem na svoj servis i to na kraju meča kada je sve već bilo rešeno.

Naredne sedmice Ana će igrati u Luksemburgu i biće to još jedna prilika da se bori za titulu. Najveće konkurentkinje biće joj Ruskinja Jelena Dementijeva i Francuskinja Aravan Rezai.

Ana Ivanović će od ponedeljka biti 26. teniserka sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve