Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.10.2010.

08:15

Nadal lako do sedme titule u sezoni

Španac Rafael Nadal savladao je Gaela Monfisa iz Francuske sa 2:0 i osvojio ATP turnir u Tokiju.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

On je Monfisa dobio sa 6:1, 7:5 po setovima za menja od 90 minuta igre.

Prvi reket sveta je do sedme titule u ovoj sezoni stigao lakše nego što je to očekivano posle mučenja protiv Viktora Troickog u jučerašnjem polufinalu.

Nadal je ekspresno dobio prvi set, iskoristio je sve gre[ke rivala i nezaustavljivim forhendom lako stekao 3:0, a ubrzo stigao i do 5:1 te rutinski dovršio set.

Znatno veći otpor Monfis je pružio u drugom setu gde je stigao do taj-brejka, ali Nadal nije dozvolio iznenađenje u poslednjem meču na turniru u Japanu pa je prvi put od 2005. godine uspeo da osvoji neki turnir posle osvajanja US Opena.

Nadal je ove sezone pored Njujorka i Tokija bio šampion na turnirima u Montere Karlu, Rimu, Madridu, Parizu i naravnu Vimbldonu, te će godinu završiti kao najbolji teniser na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

9 h

U fokusu

Vidi sve