Nova vest
Tenis

Petak, 08.10.2010.

12:56

Voznijacki prejaka za Ivanovićevu

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je u četvrtfinalu turnira u Pekingu posle poraza od Karoline Voznijacki rezultatom 7:6 (1), 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč između, nekadašnjeg i budućeg svetskog 'broja jedan' trajao je sat i 54 minuta.

U drugom setu, pri rezultatu 3:1 za Voznijacki, meč je na kratko bio prekinut zbog povrede kolena danske teniserke. Nagradni fond turnira u Pekingu iznosi 4,5 miliona dolara.

Dankinja, koja će od ponedeljka biti prva teniserka sveta, bolje je počela prvi set. U šestom gemu je napravila brejk, posle čega je povela sa 4:2. Srpska teniserka je odmah uzvratila brejkom, a zatim i izjednačila, posle čega se ubrzo došlo do taj brejka.

Voznijacki je dominirala u taj-brejku gde je Ivanovićevoj dozvolila da osvoji samo jedan poen.

Drugi set je počeo kako se završio prvi, pošto je danska teniserka odmah na startu oduzela servis Ivanovićevoj, posle čega su obe igračice, sve do sedmog gema, čuvale svoj servis. Tada je Voznijacki ponovo napravila brejk i povela sa 5:2

Ivanovićeva je uspela da se vrati u meč pošto je uzela dva uzastopna gema, ali je u desetom Voznijacki na svoj servis obezbedila pobedu i plasman u polufinale.

Voznijacki će u polufinalu igrati protiv bolje iz meča 15. nosioca Izraelke Šahar Per i Timee Baščinski iz Švajcarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve