Nova vest
Tenis

Sreda, 18.08.2010.

18:51

Đokoviću srpski derbi u Sinsinatiju

Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira serije 1000 u Sinsinatiju.

Izvor: Aleksa

Autor: Aleksa

Default images

Đoković je u drugom kolu, u srpskom derbiju savladao saigrača iz Dejvis kup reprezentacije Viktora Troickog sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:5.

Protivnik Đokovića u borbi za četvrtfinale biće Argentinac David Nalbandijan kome je Džon Izner predao meč u prvom setu.

Dva rođena Beograđanina odigrala su dva potpuno različita seta, iako su oba pripala trećem teniseru sveta.

U prvom, presudio je samo jedan brejk, odnosno jedna brejk lopta. U četvrtom gemu Đoković je iskoristio prvu brejk loptu na meču, poveo je sa 3:1, i do kraja je sačuvao tu prednost za 6:3 i 1:0 u setovima.

Drugi set bio je prepun preokreta i grešaka obojice. Troicki je uspeo da napravi brejk na startu i povede sa 2:0, ali je zatim izgubio svoja dva servis gema i prepustio jue Đokoviću vođstvo od 3:2.

Viktorov servis bio je neuobičajeno ranjiv, pošto je Đoković iskoristio sve četiri brejk lopte koje je imao tokom meča. Viktor se ipak nije predao, vratio je brejk, poveo sa 4:3, a onda je u osmom gemu propustio veliku priliku da prelomi drugi set.

Imao je Troicki tada tri brejk lopte, ali nije uspeo da iskoristi, i to je 'platio' u finišu seta. Usledila su relativno laka dva servis gema, a onda je Đoković u 11. pojačao ritam, izvršio pritisak na servis Troickog, napravio brejk i u narednom gemu rutinski odservirao za pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve