Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.08.2010.

04:37

Federer zaustavio Đokovića

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Rodžers kupa koji se za 2,43 miliona dolara igra u Torontu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rodžer Federer dobio je meč posle dva časa i 22 minuta igre rezultatom 6:1, 3:6, 7:5.

Prvi set Federer je dobio neobično lako. Nije izgubio nijedan prvi poen na svoj servis, uspeo da napravi dva brejka i posle nepunih pola sata igre bilo je 1:0 za Švajcarca.

Rodžer Federer je u prvom setu osvojio sve poene posle uspešnih prvih servisa, imao 80% osvojenih poena i sjajnih 60% iz reterna.

Početak drugog seta nije nagoveštavao ništa dobro za najboljeg srpskog tenisera. Federer je došao do 2:0 trećim brejkom i osvojenim servis gemom.

Tada se Đoković prenuo, osvojio 14 od 17 poena za vođstvo od 3:2. Na 3:3 odigran je najinteresantniji gem, trajao je dvanaest minuta a posle osam izjednačenja dobio ga je naš teniser.

Ohrabreni Đoković 'vezao' je tri gema za izjednačenje u meču posle sata i 20 minuta igre.

Poslednji set igrao se više od časa, i jedan i drugi su imali sjajne trenutke ali i pravili greške, Đoković je uzeo jedan servis Federeru, Federer njemu dva, bolji prvi servis Švajcarca, više asova, manje grešaka, dovoljno za 2:1 za trećeg nosioca.

Bilo je i 5:5 uz tri prilike za 'brejk' za Novaka ali je meč, nažalost, završio onako kako je počeo. Federer se vratio, Đoković 'vezao' nekoliko grešaka i prilike za novi povratak nije bilo.

Federer je pobedom nad Đokovićem, prvom u njihovom prvom meču sezone, desetom u 15 duela, uspeo da se vrati na drugo mesto na ATP listi a za titulu, 17. na Masters turnirima u karijeri, će igrati sa Endijem Marijem iz Velike Britanije.

Mari je u prvom polufinalu savladao prvog tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala rezultatom 6:3, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve