Nova vest
Tenis

Utorak, 10.08.2010.

19:23

Toronto: Troicki pobedio Čilića

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo ATP Mastersa u Torontu.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Troicki je na startu turnira, po prvi put u karijeri, savladao Hrvata Marina Čilića sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6. posle jednog sata i 50 minuta igre.

Troicki će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela u kome se sastaju Janko Tipsarević i Nemac Filip Kolšrajber. Tipsarević je do sada u karijeri odigrao samo jedan meč protiv Kolšrajbera, prošle godine u Diseldorfu, kada je Srbin slavio rezultatom 2:0.

Troicki je prvi set rešio sa brejkom u petom gemu, za vođstvo od 3:2. Srbin je u prethodnom gemu prebrodio manju krizu, kada je posle velike borbe uspeo da izjednači na 2:2.

U drugom setu nijedan teniser nije uspeo da napravi brejk, pa je pobednik odlučen u taj brejku, u kome je mnogo uspešniji bio Troicki i potpuno zašluženo slavio rezultatom 7:2. Troicki je tako prvi put u karijeri, posle pet poraza, savladao Čilića koji je u Torontu bio 11. nosilac. Hrvatski teniser je u drugom setu imao velikih problema sa vrtoglavicom, pa je u jednom trenutku bio prinuđen da zatraži pomoć lekara.

Masters u Torontu igra se za nagradni fond od 2.430.000 dolara, a Srbiju na tom turniru predstavlja i Novak Đoković, koji je kao drugi nosilac bio slobodan na startu takmičenja. Đoković će u drugom kolu igrati sa 33. teniserom na ATP listi Francuzom Žilijenom Benetoom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve