Nova vest
Tenis

Utorak, 03.08.2010.

23:45

Vašington: Fiš izbacio Troickog

Srpski teniser Viktor Troicki izgubio je od Amerikanca Mardija Fiša sa 6:4, 6:3, u drugom kolu na turniru serije 500 u Vašingtonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iako je Fiš već deset godina profesionalac, a Troicki četiri, bio je ovo prvi međusobni duel 35. i 50. tenisera sveta.

Treći ’reket’ Srbije izgubio je svoj servis čak pet puta protiv Amerikanca, i to je bio glavni uzrok poraza u prestonici SAD.

U prvom setu Viktor je olako dopustio Fišu da sa dva brejka viška povede sa 5:1. Rođeni Beograđanin vratio je jedan brejk, prišao na 5:4, ali više od toga nije mogao i Fiš je rešio prvi set u svoju korist posle nešto više od pola sata.

U drugom setu Amerikanac je odmah na startu napravio brejk, Viktor je uspeo da se vrati i izjednači, ali Fiš, koji se nalazi u odličnoj formi, do kraja meča je oduzeo još dva servisa našem igraču i tako neočekivano lako stigao do pobede.

Njegov protivnik u trećoj rundi biće pobednik duela Denis Istomin – Marin Čilić.

Svoje učešće na turniru u Vašingtonu još nije počeo Janko Tipsarević. Polufinalista sa turnira u Los Anđelesu u prvoj rundi igra protiv Arnoa Klemona, a ukoliko prođe dalje imaće priliku da se osveti Semu Kveriju za poraz u Kaliforniji.

Ispao i Zimonjić

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor završili su takmičenje u Vašingtonu već u prvom kolu.

Najbolji dubl sveta na startu turnira u glavnom gradu Amerike izgubio je od češkog para Tomaš Berdih/Radek Štepanek sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6 i 10:8.

Naredni protivnici Berdiha i Štepaneka, koji će verovatno činiti i duebl u polufinalu Dejvis kupa protiv Srbije u Beogradskoj areni, biće bolji iz meča Izner/Kveri - Beneto/Lodra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve