Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 12.07.2010.

22:16

Bolitijeri: RF nije tražio izgovor

Teniski trener Nik Bolitijeri smatra da Rodžer Federer nije tražio izgovore, već da je govorio otvoreno posle poraza od Tomaša Berdiha u četvrtfinalu Vimbldona.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Švajcarac je, uz dobru igru Berdiha, kao glavne razloge poraza naveo i povrede leđa i noge, a Čeh je konstatovao da su to samo izgovori za gubitak meča.

“Federer je veliki ambasador tenisa i ne traži izgovore. On govori direktno, bilo je očigledno da se nije kretao dobro, a to se događa kada osećate bol u donjem delu leđa”, rekao je Bolitijeri.

“Počeo je da šalje loptice svuda oko terena, bilo je evidentno da nije spreman”, dodao je 78-godišnji trener.

Bolitijeri smatra da je još rano otpisivati Federera u pogledu osvajanja novih Gren slem trofeja.

“Federer još može da osvaja najveće turnire, samo mu je potrebno da bude fit. Ipak, sada će biti teško jer ga se drugi teniseri više ne plaše. Kada je Pit Sampreas posrnuo, uspeo je da se vrati, ali više nije imao taj oreol oko sebe u svlačionici”.

Bolitijeri je svestan ko je najveći suparnik Švajcarcu.

“Federera čeka veliki izazov u vidu Nadala, koji je u vrhunskoj formi i samopouzdanje mu je na veoma visokom nivou. Neće biti lako Federeru da osvoji US open, ali vratiće veru u sebe ako to učini. U današnje vreme, teniseri imaju duže karijere, mogu da igraju bar do 32. godine, tako da je Federer još mlad”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve