Nova vest
Tenis

Petak, 09.07.2010.

22:30

Najposećeniji teniski meč ikada

Na revijalnom meču između Kim Klajsters i Serene Vilijams u Briselu postavljen je novi rekord u broju gledalaca na teniskom okršaju.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Pobedu Klajstersove nad Serenom 6:3, 6:2 posmatrao je 35.681 gledalac na stadionu „Kralj Baduin“ u prestonici Belgije. Prethodni rekord držali su Bili Džin King i Bobi Rigs, koje je u ’Borbi polova’ videlo 30.472 čoveka u Hjustonu 1973. godine.

„Kao devojčica sam često dolazila ovde da gledam fudbal. To što zapravo igram ovde je veoma posebno za mene. Rekla sam sebi nekoliko puta: ’Upamti dobro ovaj osećaj’“, izjavila je Kim Klajsters.

Klajsters je prvobitno trebalo da se sastane sa Žistin Enan, ali ona je otkazala zbog povrede lakta. Iako ima problema sa stopalom, prva teniserka sveta Serena Vilijams pristala je da zameni Enan.

„Bilo je čarobno. Za sve moje godine u tenisu, nikada nisam iskusila bilo šta slično. Tolika pažnja posvećena tenisu je fantastična“, rekla je Serena.

Meč je sudila legenda ženskog tenisa Martina Navratilova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve