Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 05.07.2010.

22:36

Ivanišević: "Dubl adut Srbije"

Goran Ivanišević je 2001. osvojio Vimbldon, a u njegovom Splitu predstojećeg vikenda u DK se sastaju Srbija i Hrvatska.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U inervjuu za "Sportski žurnal", jedan od najboljih tenisera svih vremena sa ovih prostora istakao je da je Srbija favorit u "Spaladium areni"“, a ističe "dužu klupu" našeg tima.

"Možda smo mi u početku bili favoriti, ali kako su jedan po jedan naši reprezentativci počeli otpadati, sada vi preuzimate ulogu favorita, iako se igra kod nas. Sva sreća da je Ljubičić pristao igrati, ali biće teško".

Ivanišević smatra da je dubl glavni srpski adut.

"Srbija ima Zimonjića koji je najbolji na svetu i može igrati sa bilo kojom trojicom, sa onim koji je odmorniji. Ali, Dejvis kup je, ipak, druga priča, nije to isto kao tenis na turnirima. Sve to može biti 50:50".

Šansu Hrvatske vidi u kratkim duelima.

"Čilić je naš glavni igrač, Ljubičić ove godine igra možda najbolji tenis u životu, pobedio je Novaka u Indijan Velsu. Nikad se ne zna, prvi dan je jako važan. Nadam se da neće igrati predugo, jer će i Marin i Ljubo morati igrati svakog dana, dok u srpskoj reprezentaciji nije takva situacija. Tu je vaša lagana prednost. Kod vas svako može igrati parove, sa Zimonjićem naravno“.

Tenzije pred ovaj duel su narasle, svi sa nestrpljenjem čekaju da vide kakvi će domaćini biti Splićani.

"To je Dejvis kup, ja sam igrao u Indiji i Južnoj Americi, gde nemate šansu da servirate. Tenzije su se glupo podigle, ne znam sa čije strane, ne znam ko je to prvi pokrenuo sa srpske strane, Dejvis kup je Dejvis kup. U Meksiku i sličnim zemljama te gađaju novčićima. To je čar DK-a. Naravno da će biti malo bučnije, kao i uvek kada se igra Dejvis kup, pogotovo jer Hrvatska prvi put u istoriji igra protiv Srbije. Ali tenis nije ni fudbal ili košarka, tako da verujem će sve biti u redu“, zaključio je Ivanišević.

Duel Hrvatske i Srbije u "Spaladium areni" će se održati od 9. do 11. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve