Nova vest
Tenis

Utorak, 29.06.2010.

15:10

Obradović za B92: "Mi smo favoriti"

Selektor srpskog Dejvis kup tima Bogdan Obradović smatra da su njegovi teniseri favoriti u četvrtfinalu takmičenja protiv Hrvatske u Splitu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Obradović će Hrvatima suprotstaviti Novaka Đokovića, Viktora Troickog, Janka Tipsarevića, Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca.

“Novak odlično igra, u velikoj je formi, Janko se oporavio od povrede što je veoma bitno. Viktor i Zimonjić su tu standardni, a sada je i Bozoljac pokazao da je u dobroj formi, da može da igra u svetskom vrhu”.

Iako Hrvatska ima prednost domaćeg terena, Obradović više šansi za pobedu daje svom timu.

“Što se tiče povreda i forme smo u velikoj prednosti. Ovo je deo sezone u kojem su igrači veoma iscrpljeni posle tri gren slema. Zato prednost dajem mom timu bez obzira što su hrvati domaćini”.

Srpske tenisere verovatno će dočekati prepuna “Spaladijum Arena” koja ima kapacitet 10.000 mesta.

“Čuo sam da su već skoro sve karte rasprodali tako da će navijanje biti žestoko. Biće i “hok aj” tako da će sa te strane vladati mir kod mojih igrača i kod hrvatskih. Nema više igara sa linijskim sudijama što je ranije krasilo Dejvis kup. To poništava prednost domaćeg terena i dobro je što je ITF odlučio da na ovakom meču, koji je pod velikim pritiskom srpske i hrvatske javnosti, ali i svega što se dešavalo porteklih godina između dve zemlje, primeni taj sistem”.

Obradović će sačekati žreb, ali i prve mečeve u singlu kako bi odredio partnera Nenadu Zimonjiću u dublu.

“Mislim da smo u prednosti što se tiče dubla, a što se tiče singla, imamo Đokovića koji je u odličnoj formi. Uz Viktora i Janka, te Iku Bozoljca koji je zlatna rezerva, ali koji je odigrao sjajan meč sa Federerom na Vimbldonu, nemam problema sa kojim ću timom izaći”.

“Sačekaćemo sa izborom dubla, imam pravo da menjam. Nenad je tu, a videćemo ko će igrati sa njim. To će zavisiti i od singl igrača, ko bude manje potrošen. Svi teniseri koje vodim su spremni da igraju, sa Nenadom je daleko lakše”.

Četvrtfinale Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske na programu je od 9-11. jula u Splitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve