Nova vest
Tenis

Nedelja, 13.06.2010.

10:39

Hrvati izabrali podlogu za DK

U Dejvis kup timu Srbije zadovoljni su uslovima igranja koje je selekcija Hrvatske odabrala za meč četvrtfinala 9-11. jula u Splitu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Reč je o rukorthardu, tvrdoj podlozi srednje brzine, a igraće se lopticama marke „Hed“.

„To smo i očekivali jer se podloga uvek bira prema prvom igraču, a kod njih je tom Marin Čilić. Ipak, i svi naši najbolji igrači postižu najbolje rezultate baš u takvim uslovima“, izjavio je selektor Bogdan Obradović za „Sportski žurnal“.

Igraće se u dvorani, što će za nijansu ubrzati servis, ali nastup najboljeg servera Ive Karlovića nezivestan je zbog povrede. Obradović analizira situaciju u protivničkom taboru.

„Ne zna se još ko će im biti drugi reket. Karlović je povređen, Ančić dugo nije igrao zbog bolesti, Ljubičić stalno govori da više neće igrati u reprezentaciji. Ako tako ostane, moraće da pozovu Roka Karanušića ili Antonije Veića, ali oni nisu ta klasa“.

Selektor Obradović uveren je da će atmosfera u Splitu biti korektna.

„Psihološki smo se spremili za navijanje protiv nas, ali nemamo nikakav strah. Tamo će biti najoštrije sudije ITF, tako da će svaki incident biti drastično kažnjen. Uostalom, u jeku smo turističke sezone, svuda po Beogradu vidimo reklamne pozive na hrvatsko more i ne verujem da bi i oni dozvolili da se nešto ružno dogodi. Mislim da je i njihov cilj da se pokažu kao dobri domaćini“.

Srbiji protiv rodne zemlje najverovatnije neće pomagati dosadašnji savetnik Nikola Pilić, a srpska selekcija trebalo bi da dođe u najjačem sastavu sa Đokovićem, Troickim, Tipsarevićem i Zimonjićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve