Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 17.05.2010.

12:42

Federer: "Poraz ne znači ništa"

Rodžer Federer tvrdi da mu poraz od Rafaela Nadala u finalu Madrida ne znači ništa i da će se njegov uspeh na šljaci meriti posle Rolan Garosa.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

"Rafin i moj uspeh na šljaci meriće se posle Rolan Garosa. Nažalost, ili na sreću, tako je. Ako neko osvoji sve turnire na šljaci a posle ispadne u 1. kolu, sve pada u vodu".

Nadal, koji je osvojivši rekordnu 18. Masters titulu postao prvi teniser koji je u jednoj sezoni osvojio "het-trik" na šljaci, pošto je pobedio na sva tri Masters turnira, ne deli Federerovo mišljenje.

"Dobro, to je cenjeno mišljenje koje ja ne delim, i to ne kažem zato što sam sada osvojio sva tri Mastersa na šljaci, već zato što mislim da nije fer da se čitava sezona na šljaci određuje jednim turnirom", rekao je Španac posle pobede nad Federerom od 6:4, 7:6.

Federer je takođe dodao da smatra da je u dobroj formi pred drugi Gren slem sezone.

"Mislim da sam u finalu dobro igrao, ali Nadal ima neverovatne udarce. Ipak je on Rafa Nadal i igra sa ogromnim samopouzdanjem i savršenim izdanjem sa osnovne linije, a to nije lako probiti", dodao je Federer.

Posle višemesečne povrede, zbog kojeg ga je Federer smenio na prvom mestu (uz trijumfe na Rolan Garosu i Vimbldonu), Nadal se u potpunosti oporavio i ove godine na šljaci trijumfovao je u svih 15 mečeva. Švajcarac, koji je sezonu započeo odlično osvajanjem Australien opena, od januara nije osvojio titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve