Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.05.2010.

23:33

Nadal: "Ostvarenje sna"

Rafael Nadal, od ponedeljka drugi teniser planete, bio je presrećan nakon pobede nad Rodžerom Federerom u finalu turnira u Madridu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

To je bila rekordna, 18. titula Nadala na takmičenjima iz Masters serije, čime je prestigao Andrea Agasija.

“Pobediti na turniru u svojoj domovini je ostvarenje sna. Nisam ni u najluđim snovima zamišljao da ću osvojiti sve te turnire. Tek posle toga mislim na renking. Bilo je teško, uvek je tako protiv Federera”.

Rodžer Federer nije bio nezadovoljan uprkos porazu.

“O sezoni na šljaci sud će se dati u Parizu, a ne ovde. Videćemo šta će biti za tri nedelje, ja osećam da sam spreman. Osetio sam ogromno poboljšanje u svojoj igri u odnosu na Eštoril prošle nedelje. Žao mi je što nisam odbranio titulu, Rafa ima fantastičnu sezonu na šljaci i danas je bio superioran”.

Ako je trijumf Nadala u Madridu bio očekivan, to sigurno nije bila pobeda Aravan Rezai u ženskoj konkurenciji.

“Bila je ovo najbolja nedelja u mojoj karijeri. Igrala sam vrlo dobro i ponosna sam na sebe jer je ovo bio težak turnir sa dosta igračica, ali verovala sam u sebe”, izjavila je Francuskinja iranskog porekla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve