Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.05.2010.

17:53

Madrid: Briljantna Rezai do trofeja

Francuska teniserka Aravan Rezai zabeležila je najveći uspeh u karijeri, pošto je u finalu turnira I kategorije u Madridu pobedila Venus Vilijams sa 6:2, 7:5.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Rezai će trijumfom ući u prvih 20 na svetu, a Venus je još ranije obezbedila drugu poziciju na WTA listi narednog ponedeljka.

Kao i tokom cele sedmice, Francuskinja je agreisvnom i preciznom igrom diktirala tempo, pa je zasluženo došla do pobede nakon jednog časa i 41 minuta igre.

U prvom setu Rezai je bila superiorna – rivalki nije dozvolila nijednu brejk šansu, a sa druge strane je realizovala dve od tri.

Francuskinja, iako nikada ranije nije igrala finale na tako značajnom takmičenju, nije pokazivala znake nervoze i straha od pobede. Naprotiv, Rezai je u drugom setu spasila 11 od 13 brejk lopti, a u finišu seta je bila koncentrisanija, napravila brejk i zasluženo došla do pobede.

Rezai je na putu do trofeja eliminisala Žistin Enan, Klaru Zakopalovu, Andreu Petković, Jelenu Janković i sada Venus u finalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve