Nova vest
Tenis

Sreda, 12.05.2010.

14:02

JJ pobedila Anu posle velike borbe

Jelena Janković savladala je Anu Ivanović u drugom kolu Mastersa u Madridu posle tri seta rezultatom 4:6, 6:4, 6:1 posle gotovo dva sata igre .

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

U prvom setu u 10 gemova viđeno je devet brejkova, dok su odlučivale nijanse i pokoja neiznuđena greška. I u drugom setu je bilo sedam brejkova, ali i više grešaka i loš servis teniserki, dok je u odlučujećem setu Ivanovićeva klonula i slabom igrom prepustila meč JJ. Jankovićeva će u 3. kolu igrati sa Anabelom Medinom Gariges, koja je pobedila Marion Bartoli 6:2, 6:0.

Jankovićeva već u prvom gemu posle nekoliko grešaka Ivanovićeve dolazi do tri brejk šanse, od kojih već prvu koristi za 1:0. Već u sledećem gemu Ivanovićeva kreće da igra ofanzivnije da bi i sama stigla do tri brejk šanse. Dve šanse Jelena anulira dobrim servisima, ali treća je Ani donela brejk i izjednačenje. Sledi po nekoliko odličnih forhend udaraca obe teniserke, ali pri 2:2 Jankovićeva opet stiže do tri brejk šanse i ponovo bez izgubljenog poena stiče brejk prednosti.

Ana potom nanovo vraća brejk, tako da je u šest gemova viđeno šest brejkova, dok je gem Ivanovićeve osvojen za 4:3 bio prvi na meču koji je teniserka osvojila na sopstveni servis.

Tokom prvog seta obe igračice su pokazale dobru formu, solidno kretanje i efikasnu kombinaciju udaraca. Jelena je igrala nešto ofanzivnije, dok je Ana bila bolja u dugim razmenama poena sa osnovne linije.

Ipak, glavni problem Jankovićeve bio je slab drugi servis, na koji je Ivanovićeva spremno napadala, što joj ubrzo donosi i prednost od 5:3 i šansu da servira za set.

Tada Jelena kreće da igra malo riskantnije i stiže do ukupno pet brejk šansi, ali Ana se uspešno i strpljivo branila, tako da je posle 40 minuta igre došla i do prve set lopte, potom i druge i treće. Ipak, nervoza pri servisu i nadigravanje posle čak osam izjednačenja išli su u prilog Jankovićevoj, koja konačno vraća brejk za rezultat od 5:4.

Jelena je imala šansu da se u potpunosti vrati u set, ali tada ulazi u seriju neiznuđenih grešaka i Ana posle nepunih sat vremena vodi sa 6:4 i 1-0 u setovima.

U drugom setu viđena je bolja i stabilnija igra Ivanovićeve, koja brzo stiže do prednosti od 2:0, ali Jankovićeva onda dobrom ofanzivnom igrom dolazi do dve brejk prilike i posle druge šanse vraća brejk. Ivanovićeva se odlično branila, ali je Jankovićeva dobro napadala i četvrta teniserka sveta osvaja tri gema za redom i preuzima vođstvo.

Ana vraća brejk, a potom je viđen i peti brejk seta i Jelena ponovo vodi 4:3. U osmom, možda i odlučujućem gemu, Jankovićeva je prvo odigrala maestralno, da bi potom duplom servis greškom dala novu brejk šansu Ivanovićevoj, koju zaključuje neiznuđenom greškom za 4:4.

Posle novog, sedmog brejka u setu, pri rezultatu 5:4 Jankovićeva je servirala za izjednačenje u setovima, i posle odlične ofanzive i dve set lopte stiže do 1-1.

Početak trećeg seta doneo je odličnu igru Jankovićeve, koja prva pravi brejk i vodi sa 2:0, a potom, posle desete duple servis greške Ane ima prednost i od 3:0. Tada je već bio primetan pad Ivanovićeve, koja je potom potpuno klonula i inicijativu prepustila Jeleni, koja brzo stiže do 5:1 i na servis protivnice posle dve meč lopte prolazi u treće kolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve