Nova vest
Tenis

Nedelja, 09.05.2010.

19:05

Kveriju titula na Srbija Openu

Amerikanac Sem Kveri osvojio je drugi po redu Srbija Open pobedivši u finalu sunarodnika i saigrača iz Dejvis kup reprezentacije Džona Iznera sa 2:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Po setovima je bilo 3:6, 7:6 (4), 6:4, u meču koji je trajao jedan sat i 55 minuta. Finalni duel obeležio je veliki preokret Kverija. Izner je dobio prvi set sa 6:3, a u drugom je pri rezultatu 5:4 propustio meč loptu. Kveri je napravio brejk, dobio drugi set u taj-brejku, a zatim i relativno lako dobio treći i odlučujući set.

22-godišnjem Kveriju to je četvrti trofej u karijeri, a drugi ove sezone nakon trijumfa u Memfisu.

U prvom setu 206 centimetara visoki Izner bio je mnogo bolji. Nije protivniku dozvolio nijednu brejk loptu, a sa druge strane iskoristio je jednu od četiri i tako dobio prvi set sa 6:3. Sa dobrom igorm Izner je nastavio i u drugom setu. Ponovo je oduzeo servis protivniku, i zadržao prednost brejka sve do 10. gema, kada je na meč loptu izbacio forhend u aut i tako dozovlio Kveriju da se vrati u meč.

Drugi set rešen je u taj-brejku koji je Kveri dobio sa 7:4, a već nakon tog seta bilo je vidljivo da Izner fizički neće izdržati do kraja. U devetom gemu odlučujućeg seta Kveri je iskoristio jednu od brojnih brejk lopti, a zatim i rutinski odservirao za novi trofej.

Kveri je za pobedu u finalu nagrađen sa 67 hiljada dolara, dok je Izneru pripalo upola manje.

Gonzales i Retenmajer najbolji u dublu

Meksikanac Santijago Gonzales i Amerikanac Trevis Retenmajer osvojili su ATP turnir Serbia Open u konkurenciji dublova.

Nakon što su u polufinalu eliminisali prve nosioce Šveđanina Johana Brunstroma i Žan-Žilijena Rojera sa Holandskih Antila, Gonzales i Retenmajer su u finalu pobedili poljsku kombinaciju Tomaš Bednarek/Mateuš Kovalčik sa 2:0, po setovima 7:6 (6), 6:1, posle 70 minuta igre.

Finalni duel dublova odlučio je izuzetno neizvestan prvi set koji su Gonzales i Retenmajer dobili u taj-brejhku na razliku. Oba dubla napravila su tokom seta po dva brejka, a Meksikanac i Amerikanac su u 13. gemu slavili sa 8:6, i tako su došli do prednosti.

U drugom setu nije bilo dileme pošto Poljaci Bednarek i Kovalčik nisu imali nijednu priliku za brejk. Sa druge strane, Gonzales i Retenmajer dva puta su oduzeli servir protivnicima i tako došli do titule.

Pored trofeja pobednicima je pripao i ček na 20 hiljada i 500 dolara, dok je poraženima pripalo upola manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve