Nova vest
Tenis

Subota, 08.05.2010.

15:27

Đoković propušta Madrid

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće učestvovati na Masters turniru u Madridu koji počinje u nedelju.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Drugi teniser sveta primoran je da propusti novi turnir zbog zdravstvenih tegoba i problema sa alergijama, zbog kojih je i predao meč četvrtfinala Srbija Opena Filipu Krajinoviću.

Đoković je u petak na konferenciji za štampu posle predaje meča izjavio da je učešće na petom Masters turniru sezone "pod velikim znakom pitanja", zbog zdravstvenih problema, koji ga muče već pet - šest dana, odnosno alergijske reakcije.

Srpski teniser je prošle godine u polufinalu turnira u Madridu izgubio od Rafaela Nadala posle velike borbe rezultatom 3:6, 7:6 (7:5), 7:6 (11:9).

Propuštanje novog turnira značiće i mogući pad na listi za najboljeg srpskog tenisera, koji trenutno ima 6,970 bodova, 490 bodova više od trećeplasiranog Rafaela Nadala (6,480 bodova). Đoković će neučešćem izgubiti 360 bodova, a posle eliminacije na Srbija openu Novak će izgubiti još 70 bodova jer će mu se umesto Beograda (250 bodova) računati Roterdam (180 bodova).

Razlika će posle oduzimanja bodova biti 60 bodova u korist Novaka, a Nadal bi mogao da ga prestigne ukoliko osvoji turnir, pošto je prošle godine izgubio od Federera u finalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve