Nova vest
Tenis

Subota, 08.05.2010.

15:03

Ivanovićeva: "Naučila sam da gubim"

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da je ključ njenog povratka u formu, posle pada sa prvog na 58. mesto, u činjenici da je prevladala strah od poraza.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

"Poraz me više ne plaši i na terenu sada uživam u igri", izjavila je Ivanović Rojtersu. Ivanović je ove sedmice na WTA turniru u Rimu briljantnim igrama došla do polufinala u kojem je izgubila od 26. igračice sveta Španjiolke Marije Hose Martines Sančes.

"Odbijanje da se predam je u principu deo mog karaktera. Ipak, ranije je bilo situacija kada sam se pitala šta uopšte radim na terenu", istakla je Ivanović i dodala da je glavna kočnica njenom pokušaju povratka u vrh, uprkos velikom radu, bila svojevrsna psihološka "blokada".

"Sumnjala sam u sebe i svoje kvalitete, tako da bih u svaki udarac na terenu unosila strah da ću pogrešiti, što je i bila najveća kočnica moje igre", istakla je Ivanović.

Nekadašnja prva teniserka sveta naglasila je da je upornost u radu otklonila sve sumnje u sopstvene kvalitete.

"Uporan rad na kraju daje rezultate", rekla je Ivanović.

Pobednica Rolan Garosa 2008. godine istakla je da su joj pobede na turniru u Rimu nad Viktorijom Azarenkom i Jelenom Dementijevom, prve ostvarene u poslednjih godinu i po dana nad igračicama iz samog teniskog vrha, vratile samopouzdanje.

Ivanović je dodala da posebnu zaslugu za njen povratak u staru formu ima nekadašnji trener Štefi Graf, Hajnc Guntart.

"Značajnu ulogu u poboljšanju moje igre ima servis", rekla je Ivanović i precizirala da je sada mnogo sigurnija i slobodnija na servisu, što je automatski popravilo i ostale udarce.

"Prvo što me je trener naučio bilo je da se oslobodim prilikom servisa, što mi je očigledno i pošlo za rukom ", istakla je Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve