Nova vest
Tenis

Petak, 07.05.2010.

20:29

Ana izgubila, nema srpskog finala

Srpska teniserka Ana Ivanović izgubila je od Marije Hose Martines Sančes iz Španije sa 6:4, 6:2 u polufinalu turnira u Rimu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Nakon pobeda nad Vesninom, Azarenkom, Dementijevom i Petrovom, Ivanovićeva je naišla na fantastičnu Sančesovu, koja igra turnir života. Španjolka je karakterističnom ofanzivnom igrom uspela da dođe do trijumfa i meča sa Jelenom Janković u finalu.

Ključ za Anu u meču sa španskom teniserkom bio je da ona diktira tempo jer i Martinesova igra izrazito ofanzivno. Ipak, u tome nije uspela jer Španjolka ponovo bila vrlo raspoložena za igru, a volejima i ’drop-šotovima’ bila je skoro nepogrešiva.

To dobro ilustruju i statistički podaci – Ana je imala 14 direktnih poena i 17 neiznuđenih grešaka, a odnos Matinesove bio je 26/15.

U oba seta Ivanovićeva je već na samom startu bila u zaostatku, što joj je logično znatno otežavalo posao u nastavku. Ipak, srpska teniserka nije uspela da preokrene ni u jednom od setova, pa se Martinesova zasluženo plasirala u finale.

Uprkos porazu u polufinalu, Ivanovićeva treba da bude zadovoljna jer je konačno zaigrala na visokom nivou u kontinuitetu i turnir u prestonici Italije biće joj podstrek za nastavak sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve