Nova vest
Tenis

Četvrtak, 06.05.2010.

21:43

JJ kao tajfun 'oduvala' Venus

Srpska teniserka Jelena Janković deklasirala je Venus Vilijams iz SAD sa 6:0, 6:1 u četvrtfinalu turnira prve kategorije u Rimu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Jankovićeva je bila superiorna tokom celog susreta i neočekivano ubedljivo došla je do trijumfa nakon 59 minuta igre. U polufinalu će Jelena za riavlku imati Serenu Vilijams, koja je sa 2-0 u setovima dobila Mariju Kirilenko. Ovim trijumfom Jelena je povela sa 6-5 u ukupnom međusobnom skoru sa Venus i prekinula je niz od dva poraza.

Tokom meča Jankovićeva je realizovala svih šest brejk lopti koje je stvorila, dok Vilijamsova jedine dve nije iskoristila. Osim odlične igre srpske teniserke, udeo u lakoj pobedi imao je i veliki broj neiznuđenih grešaka starije sestre Vilijams – 29, uz samo devet direktnih poena.

Jankovićeva protiv Serene do sada ima negativni skor – tri pobede i četiri poraza, a poslednji put sastale su se u finalu US opena 2008. godine, kada je Amerikanka slavila sa 6:4, 7:5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve