Nova vest
Tenis

Četvrtak, 29.04.2010.

23:35

Nadal u 1/4f, Ferer bolji od Marija

U trećem kolu turnira Masters serije u Rimu Rafael Nadal je slavio protiv Viktora Haneskua u dva seta 6:3, 6:2.

Izvor: Uroš Ž.

Autor:Uroš Ž.

Default images

Četvrti nosilac na turniru u Rimu Endi Mari ranije nego što je planirao okančao je svoje učešće u prestonici Italije. Španac David Ferer bio je bolji od Škota u dva seta, 6:3, 6:4. I peti nosilac Šveđanin Robin Soderilng poražen je u trećem kolu. Bolji od njega takođe u dva seta bio je Satanislas Vavrinka, 6:3, 6:2.

Verdasko je bio bolji od sunarodnika Giljerma Garsije Lopesa, Ljubičić je predao meč Felisijanu Lopesu, dok je Conga bio bolji od Hiralda.

Nadalu je u meču sa rumunskim teniserom u prvom setu bio dovoljan jedan brejk, iako je Hanesku spasio četiri brejk lopte. Hanesku je u drugom setu imao pet brejk prilika , ali nijednu nije iskoristio, dok je Nadalov učinak u drugom setu bio 2/2. Nadal je imao 54% osvojenih poena na drugi servis naspram samo 25% Haneskua.

Endi Mari je nastavio da serijom loših rezultata našljaci.Davidu Fereru je bio dovoljan po jedan brejk u oba seta za plasman u četvrtfinale Rima. Mari je imao samo 41% ubačenih prvih servisa, dok je Ferer bio uspešniji – 78%.

Ivan Ljubičić je predao meč Garsiji Lopezu, dok su jedini meč u 3. kolu koji je trajao tri seta odigrali Gulbis i Volandri. Letonac je tek u taj brejku trećeg seta izborio plasman u četvrtfinale.Conga je bez većih problema izbacio Kolubijca Hurada.

Rezultati trećeg kola, muškarci:

(2) Đoković – Beluči 6:4, 6:4
(6) Verdasko – Garsija Lopez 6:4, 7:6(2)
(13) Ferer – (4) Mari 6:3, 6:4
(7) Conga – Hiraldo 6:3, 6:4
Vavrinka – (5) Soderling 6:3, 6:2
(3) Nadal – Hanesku 6:3, 6:2
Lopez – (11) Ljubičić pred.
Gulbis – Volandri 6:2, 3:6, 7:6(4)

Parovi četvrtfinala turnira Masters serije u Rimu:

Đoković - Verdasko,
Nadal - Vavrinka,
Conga – Ferer
Lopes - Gulbis

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve