Nova vest
Tenis

Četvrtak, 29.04.2010.

17:28

JJ u četvrtfinalu protiv Enan

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Štutgartu, pošto je u drugom kolu eliminisala Bugarku Cvetanu Pironkovu.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Jankovićeva je do novog ubedljivog trijumfa stigla posle jednog sata i 22 minuta igre, rezultatom 6:2, 6:2. Trenutno sedma igračica na WTA listi igraće u četvrtfinalu protiv Belgijanke Žistin Enan koja je savladala zemljakinju Janinu Vikmajer sa 6:3, 7:5.

Kao što se i očekivalo, Jelena nije imala težak zadatak protiv 99. teniserke sveta, koja je u glavni žreb ušla kroz kvalifikacije, pa je bez većih prblema plasirala među osam najboljih. Srpska teniserka je tokom celog meča lako oduzimala servise svojoj protivnici i sasvim zasluženo ostvarila i drugu ubedljivu pobedu na turniru u Štutgartu. Jankovićeva je prethodno, u prvom kolu, istim rezultatom (6:2, 6:2) savladala Argentinku Žizelu Dulko.

U prvom setu Pironkova je pružala solidan otpor u prva četiri gema, ali je potom JJ zaigrala nešto aresivnije i osvojila četiri vezana gema za vođstvo od 1:0. Drugi set nije doneo nikave promene i od samog starta je bilo očigledno da Bugarka nema ni snage, a ni kvaliteta da napravi prokrei i da ugrozi sedmu teniserku sveta. Odlučujuću prednost Janković je stekla srednom seta, kada je u trećem i petom gemu napravila nove brejkove, posle čega je meč rutinski privela kraju i stigla do četvrtfinala.

Prvi ozbiljan test u Štutgartu JJ će imati u četvrtfinalu, kada će joj protivnica biti Žistin Enan. Belgijanka je trenutno 24. na WTA listi, ali protiv Jelene u međusobnim susretima vodi sa 9:0.

Jelena Janković se u Štutgartu takmiči i u konkurenciji dublova, gde igra u paru sa Amerikankom Lajzel Huber. Njih dve su u prvom kolu savladale Mađaricu Katalin Maroši i Južnoafrikanku Šanel Šepers sa 2:1, po setovima 2:6, 6:3, 10:7, dok ih u narednoj rundi očekuje težak duel sa prvim nosiocima turnira, Italijankom Flavijom Penetom i Argentinkom Žizelom Dulko.

Turnir u Štutgartu se igra za nagradni fond od 700.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve