Nova vest
Tenis

Četvrtak, 29.04.2010.

14:38

Đoković u četvrtfinalu Rima

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira Masters serije u Rimu pobedom nad Tomašom Belučijem u dva seta 6:4, 6:4.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

U meču, u kojem je viđeno šest brejkova, srpski teniser nije igrao na svom nivou, ali je i to bilo dovoljno da eliminiše Brazilca. Duel je trajao jedan čas i 27 minuta. Novakov protivnik u borbi za polufinale biće Španac Fernando Verdasko koji je eliminisao zemljaka Giljerma Garsiju Lopesa.

Do prvog brejka u meču došao je Beluči koji je u petom gemu oduzeo servis rivalu posle Đokovićeve neiznuđene greške. Međutim, odličnom igrom već u narednom gemu srpski teniser je uzvratio. Đoković je još jednom pokazao da je najbolji u ključnim trenucima pa je u gemu u kojem je Brazilac servirao za ostanak u setu stigao do tri vezane brejk lopte. Prvu nije iskoristio, drugu jeste posle duple servis greške protivnika.

Neočekivano opuštanje drugog tenisera sveta i brejk Belučija viđeni su na početku drugog seta. Brazilac je igrao znatno bolje i uspeo je u četvrtom gemu odličnim servisima da spasi tri vezane brejk lopte. Bio je znatno agresivniji od Đokovića, više je pogađao, ali i grešio pa je tako u jednom poenu posle smeča loptu slao u aut, a već u narednom snažnim udarcima držao srpskog tenisera iza osnovne linije.

Drugi deo drugog seta pripao je Đokoviću. Ono što je prethodno pogađao, Beluči je izbacivao van terena, a Novak je podigao nivo igre taman toliko da lagano privede meč kraju. Bio je to prvi suret dvojice tenisera.

Đoković se do sada osam puta sastajao sa Fernandom Verdaskom, pet puta je pobedio španskog tenisera. Međutim, poslednji međusobni duel dobio je deveti igrač na ATP listi pretprošle nedelje u polufinalu turnira Masters serije u Monte Karlu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve