Nova vest
Tenis

Nedelja, 18.04.2010.

19:04

Nadal: "Na najvišem sam nivou"

Španski teniser Rafael Nadal slavio je u Monte Karlu šesti put u nizu, a na putu do titule izgubio je samo 14 gemova u pet mečeva.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Fantastično je trijumfovati ovde toliko puta, hvala svima, učinili ste da se osećam kao kod kuće. Prošle godine nisam igrao dobro, ali sam trijumfovao. Ove sezone bio je potpuno drugačije, pobedio sam lakše nego obično. Mislim da sam se vratio na najviši nivo još početkom godine, mogao sam i ranije da osvojim neki turnir", izjavio je Nadal, kome je ovo prvi trofej posle 11 meseci.

Fernando Verdasko odao je priznanje Nadalu na odličnoj partiji.

"Ne znam taktiku za njega. Da znam, sproveo bih je u delo. Kada igra ovako, niko ne može da ga pobedi. Ako se pogleda rezultat, razlika je velika, ali mislim da sam u nekim gemovima bio blizu i da sam ga naterao da se dodatno potrudi. On je igrao neverovatno, a ja sam previše forsirao i napravio više grešaka nego inače", rekao je momak rođen u Madridu.

Nadal je ubedljivom igrom došao do 16. trofeja na turnirima iz Masters serije, a u aprilu je dobio 54 meča u nizu na šljaci jer je, osim šest trijumfa u Kneževini, četiri puta bio najbolji i u Barseloni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve