Nova vest
Tenis

Petak, 16.04.2010.

23:35

MK: Novak blažen među Špancima

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u subotu igra polufinalni meč turnira iz Masters serije u Monte Karlu sa Špancem Fernandom Verdaskom.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Od 13.30h u prvom polufinalu sastaju se još dva Španca – Rafael Nadal i David Ferer, a posle njih na teren izlaze Đoković i Verdasko. Momak rođen u Madridu dobio je prva dva međusobna okršaja, ali potom je Novak vezao pet trijumfa.

Ove sezone nijednom nisu igrali, ali je sva tri duela u 2009. godini dobio Novak – upravo u Montekarlu, u četvrtfinalu, bilo je 6:2, 4:6, 6:3, zatim na US openu 7:6, 1:6, 7:5, 6:2 i konačno u Pekingu 6:3, 1:6, 6:1.

Verdasko je trenutno 12. na ATP listi, a najbolji plasman mu je sedma pozicija. Ove godine je na Ozi openu ispao u osmini finala od Davidenka, zatim je bio šampion u San Hozeu pobedivši Rodika u finalu, a stigao je u četvrtfinale Majamija.

Prošle godine Đoković je igrao finale u Monte Karlu, ali je bolji bio Nadal sa 6:3, 2:6, 6:1.



Upravo Nadal je već pet godina u nizu prvak u Kneževini, a sa Davidom Fererom ima skor od devet pobeda i tri poraza. Na šljaci je doživeo samo jedan poraz, davne 2004. u Štutgartu, a posle toga je na zemljanim terenima šest puta savladao Ferera.

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor igraju odmah posle Novakovog meča, a njihovi rivali u polufinalu su Vesli Mudi i Dik Norman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve