Nova vest
Tenis

Četvrtak, 15.04.2010.

19:23

Đoković u četvrtfinalu Monte Karla

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira Masters serije u Monte Karlu pobedom nad Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom u dva seta 6:4, 6:4.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Uprkos oscilacijama i smenjivanju dobrih i loših faza tokom meča, srpski teniser, koji je postavljen za prvog nosioca, uspeo da je da trijumfuje posle stominutne borbe. Đokovićev protivnik u borbi za polufinale biće Argentinac David Nalbandijan koji je eliminisao Španca Tomija Robreda takođe u dva seta 6:3, 6:4.

Đoković se mučio protiv Vavrinke iako rezultat to ne pokazuje. Prvi set počeo je brejkovima dvojice tenisera, a potom su obojica čuvali servise sve do devetog gema kada srpski teniser koristi brejk šansu. Naredni gem osvojio je bez izgubljenog poena i poveo 1:0 u setovima.

Period odlične Novakove igre usledio je na početku drugog seta kada je napravio dvostruki brejk i poveo 4:1. Međutim, srpski teniser se tada opustio i dopustio Vavrinki da dođe do brejk prilika, koje ovaj koristi posle Đokovićeve greške bekhend slajsom. U finišu seta, drugi teniser sveta ponovo je podigao nivo igre i uspeo da pobedi.

Đoković i Nalbandijan su se do sada sastali tri puta, srpski teniser vodi sa 2:1, ali su poslednji meč odigrali još 2008. godine u Kvins klubu kada je Argentinac osvojio samo jedan gem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve