Nova vest
Tenis

Utorak, 13.04.2010.

22:32

Jelena posle dva sata do pobede

Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je Edinu Galovic iz Rumunije sa 2:6, 6:4, 6:3 u drugom kolu turnira u Čarlstonu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Meč je trajao dva sata, a Jankovićeva je uspela da se oporavi posle lošeg početka i preokretom dođe do trijumfa. To je bila treća pobeda Srpkinje u četiri meča sa Edinom Galovic, trenutno 127. teniserkom na svetu. Rivalka u borbi za četvrtfinale Jeleni će biti pobednica iz meča Mihaela Krajiček – Jevgenija Rodina. Jankovićeva je 2007. osvojila turnir u Čarlstonu pobedivši Safinu u finalu.

Mnogo teže nego što se očekivalo, Jelena je izašla na kraj sa Rumunkom, koja je u prvom setu uspela da neutrališe sve tri brejk lopte koje je imala srpska teniserka. Sa druge strane, iskoristila je dve od pet svojih šansi i povela u setovima.

U drugom setu Jankovićeva je od starta stvorila prednost, bolje je servirala i zasluženo izjednačila. U odlučujućem setu se na početku igralo izjednačeno, a Jankovićeva je ključni brejk napravila u petom gemu i potom došla do trijumfa.

Sa Mihaelom Krajiček (21), trenutno 143. na WTA listi, Jankovićeva je igrala 2006. u Hertogenbošu i tada je predala meč Holanđanki pri rezultatu 5:5.

Protiv Jevgenije Rodine, trenutno 124. teniserke sveta, Jelena još nije igrala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve