Nova vest
Tenis

Nedelja, 04.04.2010.

19:05

Ljubičić neće igrati u Dejvis kupu!

Hrvatski teniser Ivan Ljubičić potvrdio je za „Večernji list“ da neće više igrati u Dejvis kupu, ali da smatra da je Split idealno mesto za meč sa Srbijom.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

"Marin i Karlo su prošle godine igrali u polufinalu, mogu još jednom. Svestan sam da će mi mnogi to zameriti i meriti moje hrvatstvo, ali molim ih da me shvate i da poštuju moju odluku. Mislim da je Split najbolji mogući izbor za taj meč. Pitali su me sad u SAD-u svi srpski teniseri kako će biti u Splitu. A ja sam im samo rekao: ’Ponesite čepiće za uši’".

"Da sam igrao protiv Ekvadora, sigurno ne bih osvojio Indijan Vels jer bi me leđa zabolela već tamo. Moram da 'slušam' svoj telo“.

Upravo je u Indijan Velsu Ljubičić osvojio prvi turnir iz Masters serije u karijeri.

"Rekli su mi da sam s 31 godinom najstariji igrač koji je osvojio prvi put turnir iz Masters serije. Nije loše, zar ne? Nadam se da će toga biti još. Mislim da danas igram i fizički se osećam kao 2005. i 2006. godine kad sam bio najbolji. Tenis je jako napredovao, Federer i Nadal prisilili su ostale igrače na veliki napredak kako bi mogli da ih prate“.

Na pitanje koliko još planira profesionalno da igra tenis, Ljubičić odgovara:

"Teško je o tome govoriti. Ovu i sledeću sezonu sigurno. Za onu nakon toga već nisam siguran. Znam da su 2012. Olimpijske igre u Londonu, ali teško ću do tada biti aktivan“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve