Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.04.2010.

18:05

JJ: "Daću sve od sebe u FED Kupu"

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da će pružiti svoj maksimum u predstojećem duelu sa selekcijom Slovačke u FED Kupu.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

"Dobili smo priliku da se revanširamo Slovakinjama za poraz u Košicama 2007. godine kada sam igrala sa Dominikom Cibulkovom puna tri i po sata i uprkos povredi mišaća leve butine stigla do trijumfa", izjavila je JJ. Repretentaciju Srbije 24. i 25. aprila u Beogradu očekuje meč za opstanak u elitnoj grupi FED Kupa.

Osma teniserka sveta poručila je da oslabljena reprezentacija Srbije ima snage da pobedi Slovačku ukoliko zajedno sa navijačima, u ’Beogradskoj Areni’, bude disala kao jedno biće. Srbija u duelu sa Slovačkom neće moći da računa na pomoć Ane Ivanović, koja je saopštila da neće igrati za nacionalni tim.

"Imamo šansu da pokažemo kako Srbija navija, voli i bodri svoju selekciju. Očekuje nas težak meč, a bez Ane Ivanović nam neće biti nimalo lako da izborimo opstanak u Svetskoj grupi. Međutim, kao i do sada, daćemo sve od sebe - pa šta bude", poručila je Jelena i dodala da bi bila veoma srećna ukoliko bi Ana Ivanović mogla da bude uz reprezentaciju.

"Samo prisustvo i podrška Ane mnogo bi značilo celoj ekipi", rekla je JJ.

Prva teniserka Srbije naglasila je da je reprezentacija za nju svetinja i da je sve mečeve za nacionalni tim (38) odigrala srcem i do poslednjeg atoma snage. Jankovićeva će posle Uskrsa učestvovati na turniru u Čarlstonu.

"Pre tri godine sam osvojila taj turnir i to je jedan od trenutaka u karijeri koji nikada neću zaboraviti. Posebno zbog toga što sam u polufinalu protiv Venus Vilijams, u taj brejku trećeg seta, gubila sa 5:1. Međutim, nakon toga sam vezala šest uzastopnih poena koji su mi doneli pobedu i plasman u finale", rekla je Jankovićeva, koja je u finalu savladala Ruskinju Dinaru Safinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve