Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.03.2010.

21:37

Jeleni titula u Indijan Velsu!

Srpska teniserka Jelena Janković osvojila je titulu u Indijan Velsu pobedivši u finalu drugu igračicu sveta Karolinu Voznijacki sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jankovićeva je do svoje prve titule u 2010. godini, a 12. u karijeri došla fenomenalnom igrom. Jelena je prvi set počela sa 4:0, drugi sa 2:0, i nijednog trenutka nije dozvolila protivnici da se vrati u meč. Bio je ovo četvrti duel Jankovićeve i Voznijacki i četvrta pobeda srpske teniserke.

Jelena je tokom celog turnira konstantno podizala formu, a u finalu je odigrala sigurno najbolji meč u 2010. godini. Koliko je Jankovićeva dobro odigrala govori i podatak da je mlada Dankinja imala samo dve brejk lopte na celom meču.

Jankovićeva je finalni duel počela savršeno. Srpska teniserka slala je protivnici duboke lopte iz svih pozicija, bila je neočekivano agresivna na startu, i veoma brzo je povela sa 4:0 napravivši dva brejka.



Dankinja je uspela da dobije naredna dva gema i vrati jedan brejk, ali u osmom gemu Jelena je odličnim servisima iskoristila treću set loptu i povela je sa 1:0 posle 39 minuta.

Na startu drugog seta Jankovićeva je nastavila sa sjajnom igrom. Dankinja nije dobijala lake poene, i to je rezultiralo sa 2:0 na startu. U nastavku meča Jelena je neočekivano dobro servirala, nije dozvolila protivnici nijednu brejk loptu, i posle 84 minuta fenomenalne igre potpuno zasluženo je slavila.

Jankovićeva, koja će se od ponedeljka naći na osmom mestu na WTA listi, je za pobedu u finalu dobila 1000 WTA poena i ček na 700 hiljada dolara

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve