Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.03.2010.

09:11

Poraz Zimonjića i Nestora u finalu

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor nisu uspeli da osvoje turnir u američkom gradu Indijan Velsu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zimonjić i Nestor, koji su na turniru bili postavljeni za prve nosioce, u nedelju rano ujutro su u finalu muškog dubla poraženi od španskog dvojca Rafael Nadal - Mark Lopes u dva seta, 7:6 (8), 6:3. Finalni meč u konkurenciji muških parova trajao je jedan sat i 35 minuta.

Nadal i Lopes su dobili specijalnu pozivnicu za učešće u konkurenciji dublova.

U prvom setu, koji je trajao gotovo sat vremena, Nestor i Zimonjić su tri puta spašavali set poene u taj-brejku, pre nego što je Nadal rešio set u korist svog dubla. U drugom setu, Nestor i Zimonjić su izgubili servis na 1:3 i posle toga nisu uspeli da se vrate u meč. Španski dubl je iskoristio prvu od tri meč lopte kada je Nestor iz voleja pogodio mrežicu.

Ovo je bio tek peti zajednički nastup Nadala i Lopeza i druga titula, posle pobede u Dohi 2009. Tada su Španci u finalu takođe savladali Zimonjića i Nestora.

"Igrali su veoma dobro, dva puta su nas dobijali u velikim finalima. Mislili smo da ćemo ih pobediti večeras, ali to nije bio slučaj. Nadam se da ćemo sledeće godine biti uspešniji u tome", rekao je Nestor.

Nestor i Zimonjić sada imaju rezultat 18-9 u finalima.

U finalu takmičenja ženskih parova, Kveta Peške iz Češke i Slovenka Katarina Srebotnik, pobedile su treće nosioce, Ruskinju Nađu Petrovu i Australijanku Samantu Stosur sa 6:4, 2:6, 10:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve