Nova vest
Tenis

Sreda, 17.03.2010.

23:26

IV: Đoković ispao u četvrtom kolu

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je od Ivana Ljubičića sa 7:5, 6:3 u četvrtom kolu turnira iz Masters serije u Indijan Velsu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U oba seta nijanse su odlučivale – u prvom je Đoković imao brejk prednosti, ali je Ljubičić preokrenuo, u drugom je Novak imao brejk lopte u tri različita gema, ali je jedini brejk napravio hrvatski teniser i slavio je posle jednog časa i 44 minuta igre. Naredni rival Ljubičića je Huan Monako, koji je dobio Giljermo-Garsiju Lopesa sa 2-1 u setovima.

Novak je porazom od Ljubičića prekinuo niz od devet pobeda, ali neće izgubiti mnogo bodova jer je prošle sezone u Indijan Velsu ispao u četvrtfinalu od Endija Rodika. Za plasman među osam najboljih dobija se 180 ATP bodova, a za četvrto kolo upola manje.

Đoković u duelu sa Ljubičićem ponovo nije prikazao igru na prepoznatljivom nivou, ali ovog puta nije uspeo da ’na mišiće’ prođe u naredno kolo.

U ranoj fazi meča Đoković dolazi do brejka posle nekoliko grešaka Ljubičića iz forhenda. Prednost brejka Novak je čuvao do osmog gema, kada Hrvat uspeva da se vrati u set – prvo se Đoković sporo ’izvukao’ na forhend, što je Ljubičiću omogućilo laganu paralelu, a zatim je srpski teniser na brejk lopti bekhendom poslao lopticu u mrežu.

U sledećem gemu drugi teniser planete imao je tri šanse da momentalno vrati brejk prednosti i dođe u situaciju da servira za set. U tom intervalu ishod poena zavisio je od Ljubičića – prvo je greškama poklonio Đokoviću dve vezane brejk lopte, ali ih je i spasao dobrim servisima. Na isti način Ljubičić je spasao i treću brejk loptu, pa je Novak ubrzo servirao da ostane u setu.

Taj test položio je uspešno, ali je nedugo zatim bio u istoj situaciji pri rezultatu 6:5 za Ljubičića. Uprkos dobrom početku, Đoković je dozvolio rivalu da bekhend ’pasingom’ stigne do brejk i set lopte, a zatim da je realizuje dvama odličnim volejima.

U drugom setu Đoković je već u prvom gemu imao brejk priliku, ali nije je iskoristio. Pri rezultatu 3:2 Ljubičić je stvorio tri vezane brejk lopte, a to kao da je podiglo koncentraciju drugom nosiocu – Đoković spasava dve brejk lopte, ali je Ljubičić treću materijalizovao uz dosta sreće, pošto je posle smeča lopta udarila u vrh mreže i skliznula u polje.

I u naredna dva Ljubičićeva servis-gema Đoković je imao brejk prilike, ali nije imao dovoljno sreće da bar jednu realizuje. Spasao je Novak jednu meč loptu, ali je na sledećoj posla predugu lopticu i Ljubičić je prvi put u karijeri, nakon pet poraza, savladao najboljeg srpskog tenisera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve