Nova vest
Tenis

Sreda, 17.03.2010.

12:45

Ljubičić: "Srbi ne treba da strepe"

Hrvatski teniser Ivan Ljubičić poručio je srpskoj teniskoj reprezentaciji da se ne brine oko sigurnosti tokom četvrtfinala Dejvis kupa od 9-11 jula u Splitu .

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je naglasio kako nema razloga za brigu, te je dodao da očekuje da će sve proći bez incidenata. "Ljudi u Splitu ponašaće se kao što bi se ponašali u u Zagrebu. U okolnostima Dejvis kupa verovatno će biti glasniji, svesni smo osetljivosti susreta sa Srbijom, no svi igrači na Turu su prijatelji", rekao je Ljubičić.

Teniser koji je Hratsku vodio do osvajanja Dejvis kupa u Bratislavi 2005. godine veruje kako će na terenu odlučivati samo veština igrača i ne misli da će sve izaći iz okvira Dejvis kup atosfere, koja je inače vatrenija nego na mečevima Tura.

"Ne postoji animozitet ili neki posebni osjećaji zbog različitih nacionalnosti. Možda se to bude čulo od publike, no verujem da će to biti ograničeno na tribine. Igrači neće biti u opasnosti, možda čuju pokoji vrisak ili navijanje, no to je normalno za mečeve Dejvis kupa", dodao je Ljubičić.

"Svi su ti igrači igrali u Hrvatskoj godinama, od Đokovića i Troickog, pa do Tipsarevića i Zimonjića".

Bivši treći igrač sveta povezan je s Đokovićem i preko trenera Rikarda Pjaćija, koji je trenirao i Novaka. Ukoliko se okršaj zaista organizuje u Spaladium Areni, srpski navijači će imati pravo na nešto više od 1,500 mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve