Nova vest
Tenis

Utorak, 16.03.2010.

21:16

Agasi i Sampras - večiti rivali

Da stara rivalstva teško umiru, najbolje pokazuje primer dve teniske legende Pita Samprasa i Andrea Agasija i njihov prošlonedeljni humanitarni meč.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dvojica bivših tenisera učestvovala su, zajedno sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, u egzibicionom meču dublova u Indijan Velsu, kako bi se sakupila humanitarna pomoć za stanovnike Haitija. Međutim, Samprasu i Agasiju nije dugo trebalo da ponovo ožive veliki rivalitet, koji je krasio njihove susrete tokom 90-tih godina prošlog veka.

Samo je bilo je pitanje vremena kada će se Sampras osvetiti Agasiju, koji je u svojoj knjizi 'Open' napisao da je Sampras na jednom ATP turniru častio vratara sa jednim dolarom. AA je u istoj knjizi Samprasa opisao kao tupog.

Sampras je tokom meča u Indijan Velsu imitirao Agasijev karakterističan hod, a AA je uzvratio konstatacijom da je Sampras škrt. Obojica su nosila mikrofone pa je publika mogla da čuje svaku njihovu reč.

Sampras na tu opasku odgovorio direktnim servisom u Agasija. Međutim, Agasi se u ponedeljak izvinio svom rivalu rekavši da je preterao i da je negova izjava bila potpuno neprimerena.

"Svi smo se dobro zabavljali i ja sam pokušao da se našalim. U deliću sekunde sam doneo odluku, ali sam preterao", rekao je Agasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve