Nova vest
Tenis

Utorak, 16.03.2010.

20:20

Monika Seleš pričala srpski

Nekada najbolja teniserka sveta Monika Seleš retko se pojavljuje u medijima i danas nema mnogo veze sa 'belim sportom'.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Monika trenutno živi na Floridi, nastupila je u jednom rijaliti programu u SAD, a stigla je i da napiše autobiografiju u kojoj objašnjava svoju višegodišnju borbu sa viškom kilograma. „Trenutno sam potpuno posvećena radu u fondaciji 'Laureus', gde sarađujem sa mnogim bivšim sportistima. Uživam u životu, pošto kao 20-godišnjakinja nisam imala prilike da vodim miran život“, rekla je Selešova.

Monika Seleš potpuno se povukla iz tenisa 2003. godine, posle povrede stopala. Briljantnu karijeru nakratko je prekinuo bolesni navijač Štefi Graf, koji je Moniku napao nožem na turniru u Hamburgu 1993. godine. Selešova se vratila takmičenju u avgustu 1995. godine.

Kada sam se vratila tenisu imala sam samo 21 godinu. Želela da ponovo igram, pošto nisam htela da mi jedan čevek to oduzme. Na kraju je, ipak, pobedila moja velika želja da ponovo igram tenis, koji sam mnogo volela“, istakla je Monika.

Njena jedina veza sa 'belim sportom' danas je to što povremeno pomogne mladima nadama i što je redovan gost na US Openu.

Trudim se da pomognem koliko mogu, kada su jako mali i imaju od šest do osam godina, posle toga ja ne mogu da im pomognem. To su najbolje godina za devojčice da počnu da igraju tenis. I ja sam počela da igram kada sam imala šest godina“, objasnija je ona.

Monika smatra da mladi teniseri moraju da shvate, da ukoliko žele da postignu uspeh, moraju u potpunosti da se posvete treningu i svojoj karijeri.

Ja nisam imala normalno detinjstvo. Međutim, znala sam da, ukoliko želim da postanem šampion, moram da se odreknem mnogih stvari u svom životu. Jednostavno ne možete imati sve u istom trenutku“, rekla je Selešova, koja se tokom intervjua mučila sa srpskim jezikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve