Nova vest
Tenis

Subota, 06.03.2010.

17:25

DK: Srbija - SAD 2:1

Dejvis kup reprezentacija SAD pobedila je Srbiju u meču dublova sa 3:1 (7:6, 5:7, 7:6, 6:3), i tako smanjila rezultat na 2:1 u prvom kolu Svetske grupe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Amerikanci Bob Brajan i Džon Izner pobedili su Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića posle više od tri sata neizvesne borbe. U nedelju se igraju poslednja dva meča, Đoković - Izner i Troicki - Kveri. Srbiji je za plasman u četvrtfinale potreban još jedan poen.

Iako je bilo očekivano da će za selekciju SAD u dublu igrati braća Bob i Majk Braja, selektor Patrik Mekinro je samo nekoliko sati pred meč saopštio da Majk Brajan zbog stomačnih problema neće igrati, pa ga je zamenio odlični Izner.

Prvi set je bio izjednačen i u 12 gemova nije viđena nijedna brejk lopta. Taj brejk je bio veoma napet. Iako je Srbija stigla do komotnih 6:2 i četiri set lopte, Amerikanci su se izvrsno branili i potom izjednačili na 6:6. Sledeći poen ponovo osvajaju Zimonjić i Tipsarević, što je značilo i petu set loptu za Srbiju, ali su Brajan i Izner i taj pokušaj anulirali. Gosti potom stižu do 8:7 i posle prve set lopte dolaze i do 9:8 i već drugu priliku koriste za vođstvo u 1:0 u setovima nakon 48 minuta igre.

U drugom setu viđena je slična situacija. Tek u 11. gemu srpska reprezentacija dolazi do dve brejk prilike (prve za naš tim u meču), od kojih materijalizuje već prvu posle uspešnog nadigravanja na mreži. Poslednji gem drugog seta lako je osvojio naš tim, a posle izvrsnog nastupa Tipsarevića Srbija dolazi do 7:5 i izjednačenja.

I u trećem setu nastavlja se veoma ujednačena i dobra igra oba para. Posle niza gemova gde su oba para bila sigurna na svoj servis, u 11. gemu sledi velika borba, ali Srbi čuvaju servis. Već u sledećem gemu, naš tim posle promašaja Iznera dolazi do 15:30, a potom i do brejk-lopte posle odličnog bekhenda Zimonjića. Amerikanci se izvlače dobrim servisom, ali Srbi ponovo dolaze do brejk prilike. Ipak, Brajanovo iskustvo je ovde bilo presudno i Amerikanci stižu do prednosti od 6:5.

Naša ekipa potom osvaja gem bez izgubljenog poena i sledi novi taj-brejk. Drugi taj-brejk doneo je novu igru poen-za-poen, a svi teniseri su bili sigurni na svoj servis, a Srbija prva dolazi do set lopte na servis Amerikanaca. Ipak se nastavlja čuvanje servisa, a heroj Amerikanaca na kraju bio je Izner, koji pri rezultatu 9:8 za goste odličnim forhendom paralizuje srpski tim i dovodi SAD u novu prednost od 2:1 u setovima.

Psihološku prednost Amerikanci su iskoristili već početkom četvrtog seta. Napravili su brejk, održali ga do finiša seta, kada su novim brejkom okončali posao i zabeležili prvu pobedu za svoju selekciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve