Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.03.2010.

22:00

Sevastova prva prepreka Jeleni

Jelena Janković u utorak kao prvi nosilac započinje pohod na titulu u meksičkom gradu Montereju, na turniru sa nagradnim fondom od 220 hiljada dolara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpska teniserka za rivalku u prvom kolu ima 19-godišnju Letonku Anastasiju Sevastovu, koja je trenutno 72. na WTA listi. Nikada do sada nisu igrale jedna protiv druge. Osim Jankovićeve, nosioci na turniru su Danijela Hantuhova, Anastasija Pavljučenkova, Domonika Cibulkova, Agneš Savaj, Anabel Medina-Gariges, Aleksandra Voznijak i Lucie Šafarova.

Sevastova u karijeri ima sedam ITF titula, od toga dve prošle godine. Ove sezone nema zapažene rezultate – ispala je u kvalifikacijama u Oklendu i Sidneju, prvom kolu Australijan opena, a u Dubaiju je prošla kvalifikacija i pobedila Veru Duševinu pre nego što je eliminisana od Agnješke Radvanske.

Ukoliko savlada Sevastovu, Jelena će igrati sa boljom iz okršaja Amerikanke Džil Krejbas i Ivete Benešove iz Češke. Projektovana rivalka u četvrtfinalu je Kanađanka Aleksandra Voznijak, a u polufinalu Pavljučenkova (ili Medina-Gariges).

Pobednici turnira u Montereju pripašće 280 WTA boda i 37 hiljada dolara. Takmičenje u Meksiku na betonskoj podlozi poslednja je priprema pred turnir u Indijan Velsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve