Nova vest
Tenis

Četvrtak, 25.02.2010.

18:01

Đoković uz muku do polufinala

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Dubaiju, pošto je u četvrtfinalu bio bolji od Ivana Ljubičića 2:6, 6:4, 6:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iako je u prvom setu pokazao dosta lošu igru uz veliki broj neiznuđenih grešaka, branilac titule je u nastavku meča briljirao i zasluženo došao do polufinala. U borbi za finale Đoković će se sastati sa Markoson Bagdatisom, koji je dobio Berera 7:6, 6:1. Ranije u toku dana Janko Tipsarević poražen je u četvrtfinalu od strane Mihaila Južnija 6:3, 6:4.

U prvih nekoliko gemova nije viđeno ništa spektakularno, ali Hrvat već pri rezultatu 2:2 Novakova igra popušta, i posle dve neiznušene greške Srbina, Ljubičić dolazi do brejka. Hrvat potom počinje da igra sve bolje i potom pravi i dupli brejk, a potom lako osvaja set 6:2.

Drugi set doneo je promenu u igri srpskog tenisera, koji je bez problema osvajao gemove, ali brejka nije bilo sve do samog kraja.

Pri rezultatu 5.4 za Srbina, Đoković ulazi u ofanzivu i dolazi do dve set lopte na servis Ljubičića, a koristi već prvu posle preduge forhend dijagonale Hrvata.

Odlična igra Đokovića kulminirala je u trećem setu, kada Srbin Hrvatu nije dozvolio da osvoji nijedan gem. Pri rezultatu 5:0 za Novaka, Ljubičić pravi nekoliko grešaka, tako da Srbin dolazi do dve meč lopte, od kojih, posle asa Hrvata, koristi drugu za konačnih 2:1 u setovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve