Nova vest
Tenis

Četvrtak, 25.02.2010.

15:07

Tipsa bez polufinala u Dubaiju

Srpski teniser Janko Tipsarević nije se plasirao u polufinale turnira u Dubaiju, pošto je poražen od Rusa Mihaila Južnija 6:3, 6:4 .

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ruski teniser je tokom čitavog meča bio za nijansu bolji i u odlučujićim momentima je uspeo da dođe do brejkova, tako da je zasluženo odneo pobedu. U borbi za finale Južni će se sastati sa 31. igračem sveta Jirgenom Melcerom, koji je prethodno u dva seta porazio Marina Čilića 7:6, 7:5.

Već na početku videlo sa da će susret biti neizvestan. U prvom setu su oba tenisera odlično igrala na svoj servis, te brejka nije bilo sve do osmog gema, kada Južni preuzima vođstvo, i potom lako stiže do prilike da servira za set i prednosti od 6:3.

U drugom setu je viđena slična situacija. Teniseri su održavali svoj servis, iako je Tipsarević u više navrata morao da se upinje ne bi li sprečio Rusa da napravi brejk. U šestom gemu naš teniser i sâm je imao odličnu šansu da oduzme servis protivniku, ali Rus odlično servira i uspeva da spasi brejk loptu Tipsarevića. Odmah potom Južni kreće u ofanzivu i u sedmom gemu pravi brejk.

Sledeći gem Rus dobija sa nulom, zbog čega je Srbin bio primoran da servira za ostanak u meču. Iako je Tipsarević uspešno osvojio naredni gem, Južni potom bez problema dolazi do tri meč lopte i već prvu koristi ne bi li rešio meč u svoju korist.

Ovim plasmanom Tipsarević je osvojio 90 ATP poena, što će mu omogućiti pomak za dve ili tri pozicije na listi najboljih tenisera.

Kasnije u toku dana sastaju se Novak Đoković i Ivan Ljubičić, kao i Markos Bagdatis i Mihael Berer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve