Nova vest
Tenis

Sreda, 24.02.2010.

16:22

Poraz Zimonjića i Nestora u Dubaiju

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale turnira u Dubaiju u konkurenciji parova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpsko-kanadski dubl poražen je na startu takmičenja od Španaca Felisijana Lopesa i Tomija Robreda rezultatom 6:3, 3:6, 10:7. Španski teniseri će se u borbi za polufinale sastati sa srpskim igračima Viktorom Troickim i Jankom Tipsarevićem.

Lopes i Robredo su odlično počeli meč i u prvom setu su ostvarili potpunu dominaciju. Dva puta su oduzeli servis najboljem dublu sveta i sasvim zasluženo poveli.

U drugom setu slika na terenu se potpuno promenila. Nestor i Zimonjić su diktirali tempo i sa dva brejka lako su uspeli da izjednače. Odluka je pala u produženom taj brejku, kada su Lopes i Robredo posle rezultata 6:6 preuzeli inicijativu i na kraju stigli do pobede.

Uprkos porazu, Zimonjić i Nestor neće izgubiti ATP poene, jer su i prošle godine ispali u prvom kolu Dubaija.

Nagradni fond turnira iz kategorije ATP 500 je 1.619.500 dolara. Pobedniku u singlu pripašće 383.000, a najboljem dublu 113.450.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve