Nova vest
Tenis

Četvrtak, 18.02.2010.

16:29

Gemaks: Bozoljac u četvrtfinalu

Srpski teniser Ilija Bozoljac plasirao se u četvrtfinale Gemaks opena u Beogradu, pošto je u drugom kolu pobedio Slovaka Dominika Hrbatija.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

U duelu koji je trajao 88 minuta, Bozoljac je savladao veterana iz Slovačke rezultatom 7:6 (7:2), 6:4. i tako mu se ravnširao za poraz na turniru u Bergamu, početkom februara. Plasmanom u četvrtfinale srpski teniser je osvojio 25 bodova i ostvario pomak na ATP listi za desetak mesta.

U prvom setu nije bilo brejka, a dve prlike da ga napravi imao je Hrbati, međutim Bozoljac se oba puta dobrim servisima odbanio, da bi potom u taj brejku potpuno dominirao.

Drugi set je bio mnogo manje neizvesan. Od tri prilike za brejk Bozoljac je jednu iskoristio, dok Hrbati nije dobio nijednu šansu da uzvrati istom merom, pa je tako srpski teniser ostvario sasvim zasluženu pobedu.

Bozoljac će u četvrtfinalu igrati protiv uspešnijeg iz duela u kome se danas sastaju 101. igrač sveta Andrej Golubjev iz Kazahstana i 328. sa ATP liste Žil Miler iz Luksemburga.

U četvrtak meč drugog kola igra i Filip Krajinović, koji se sastaje sa Britancem Aleksom Bogdanovićem, dok je Janko Tipsarević plasman u četvrtfinale obezbedio u utorak. Tipsarević se u petak sastaje sa Čehom Lukašom Rosolom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve