Nova vest
Tenis

Subota, 13.02.2010.

22:02

Đoković izgubio od Južnog

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira u Roterdamu, pošto je izgubio od Rusa Mihaila Južnog sa 7:6 (7-5), 7:6 (8-6).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U taj brejku prvog seta Novak je anulirao dva mini-brejka zaostatka, ali je na set lopti napravio duplu servis grešku. U drugom setu Đoković je spasao dve meč lopte pri rezultatu 5:3, u taj brejku je vodio 5-2, potom spasao još jednu meč loptu, ali je ipak izgubio posle 2 časa i 16 minuta igre. Rus će u finalu igrati sa Robinom Soderlingom.

Mihail Južni, poznat po velikim oscilacijama u igri tokom karijere, odigrao je najbolji meč u sezoni, držao je visok nivo igre tokom većeg dela meča i zasluženo se plasirao u finale.

Đoković je imao periode sasvim dobre igre, ali je isuviše grešio u presudnim momentima, što je u krajnjem slučaju i odlučilo pobednika u vrlo neizvesnom okršaju.

Posle rane razmene brejkova u prvom setu, do kraja tog dela igre nijedan teniser nije uspeo da napravi još jedan, pa je odlučio taj brejk.

'Dodatni gem' Đoković je loše počeo i sa dva neuspešna bekhend slajsa (aut, pa neadekvatni izlazak na mrežu) poklonio je rivalu prednost od 4-1. Ipak, srpski teniser momentalno vraća jedan od mini-brejkova, a drugi u poslednjem trenutku – pri rezultatu 6:4 za Rusa. Tada Novak u pokušaju da bude agresivan pri drugom servisu pravi dvostruku grešku, pa Južni dobija set.

Đoković prvi dolazi do šanse za brejk u nastavku, ali je ne koristi. Za razliku od njega, Rus svoju jedinu priliku realizuje i ubrzo dolazi do vođstva 5:2. Pri rezultatu 5:3 Đoković je odigrao odvažno, malo je i Južnom popustila koncentracija, pa je Novak neutralisao brejk zaostatka spasavši dve meč lopte.

Ubrzo se ušlo u novi taj brejk i činilo se da je Đoković bliži osvajanju drugog seta – rastrčao se, bio je vidno ofanzivniji u jednom periodu, a broj grešaka Južnog je postepeno rastao.

Poveo je Novak sa 5:2, ali tada Rus ponovo kreće da igra vanserijski. Tri od naredna četiri poena bili su vrlo atraktivni i mogao ih je osvojiti bilo koji teniser, ali je Južni imao više sreće i znanja, pa je došao do treće meč lopte.

Đoković snažnim bekhendom spasava novu meč loptu, ali je onda napravio dve uzastopne greške upravo iz bekhenda, pa je slavlje Južnog moglo da počne.

Rus će u nedelju od 14 časova igrati sa Robinom Soderlingom za svoj šesti trofej u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve