Nova vest
Tenis

Utorak, 09.02.2010.

20:44

Đoković lako do 2. kola Roterdama

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo turnira ATP 500 u Roterdamu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Njemu je posle 54 minuta ne baš velike borbe duel predao Ukrajinac Sergej Stahovski, 69. igrač na svetskoj rang listi zbog povrede. Rezultat u tom trenutku bio je 6:2, 4:1 za srpskog tenisera.

U prvom setu nije bilo previše neizvesnosti. Srpski igrač je imao čak devet brejk prilika, od kojih je iskoristio dve, pa mu je i to bilo dovoljno da lagano privede set kraju. Đoković je dominantno servirao, a u prvom setu je izgubio samo dva poena na svoj servis, od toga je jedan bio dupla servis greška.

U drugom setu Ukrajinac je pružio nešto značajniji otpor, čak je i naterao Đokovića sa spasava jednu brejk priliku. Na kraju je ipak presudio kvalitet srpskog igrača kome je Stahovski predao duel pri rezultatu 4:1.

Protivnik Đokovića u drugom kolu biće Švajcarac Mark Kjudineli koji je pobedio Francuza Mikaela Lodru sa 6:1, 6:7 (5:7), 7:6 (8:6). Jedini međusobni duel Đoković i Kjudineli odigrali su u drugom kolu ovogodišnjeg Australijan Opena, kada je srpski igrač slavio sa 3:6, 6:1, 6:1, 6:3. Drugi teniser sveta je u Roterdamu postavljen za prvog nosioca. Inače pobednik turnira osvojiće 277.000 evra i 500 bodova.

Janko Tipsarević je izgubio u prvom kolu Roterdama u ponedeljak od Florijana Majera, dok će se za plasman u drugo kolo u sredu boriti Viktor Troicki. Njegov meč protiv Austrijanca Jirgena Melcera na drugi je na programu na terenu broj dva.

Ukupan nagradni fond turnira u Roterdamu koji se igra na tvrdom podlozi u dvorani je 1.445.000 evra, a titulu osvojenu prošle godine ne brani Britanac Endi Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

18 h

U fokusu

Vidi sve