Nova vest
Tenis

Subota, 06.02.2010.

18:33

Ivanović: "Bila sam nervozna"

Druga teniserka Srbije Ana Ivanović izjavila je da su nervoza i loša koncentracija razlog njenog poraza od Svetlane Kuznjecove u prvom meču susreta FED kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Bila sam nervozna tokom meča i nikako mi nije uspevalo da se skoncentrišem", izjavila je Ivanović posle poraza od Ruskinje. Ana Ivanović je napomenula da još uvek nije sve izgubljeno. "Verujem da će Jelena Janković uspeti da ostvari pobedu i time izjednači rezultat na 1:1, čime bih se i ja dodatno motivisala za sutrašnji meč".

Ivanovićeva je imala šanse da preokrene rezultat u drugom setu, kada je prvi put u meču napravila brejk i povela sa 4:2.

"Znala sam u tom trenutku da mogu da je dobijem, ali se Kuznjecova, očigledno, nije predavala i uspela je da mi ponovo poljulja samopouzdanje", rekla je srpska teniserka.

Ruskinja Svetlana Kuznjecova ocenila je da je stabilnost u igri ključ njene pobede nad Anom Ivanović, u prvom meču susreta Srbije i Rusije u okviru Svetske grupe FED kupa.

Kuznjecova je pobedila "drugi reket" Srbije sa 6:1 i 6:4 u setovima, čime je reprezentacija Rusije povela sa 1:0.

"Ni u jednom trenutku nisam posumnjala da bi Ana, eventualno, mogla da me iznenadi i napravi preokret", izjavila je Kuznjecova koja je dodala da ipak nije očekivala da će dobiti tako ubedljivo prvi set (6:1).

"Bila sam iznenađena lakoćom kojom sam dobila prvi deo igre. Ana je, međutim, u drugom setu pružila snažan otpor, ali sam se tome i nadala", rekla je Kuznjecova.

Četvrti reket sveta naglasila je da u nedelju očekuje veliku borbu protiv prve igračice Srbije Jelene Janković.

"Očekuje me velika borba, jer je Jelena mnogo stabilniji igrač od Ane. Kod Jelene nema takvih uspona i padova u igri, kakvih ima kod Ivanovićeve", ocenila je Kuznjecova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve