Nova vest
Tenis

Subota, 06.02.2010.

17:30

Fed kup: Srbija - Rusija 1:1

Posle prvog dana duela Srbija – Rusija u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa rezultat je 1:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi poen Rusiji donela je Svetlana Kuznjecova koja je sa 2:0 (6:1, 6:4) pobedila Anu Ivanović, a u drugom meču dana Jelena Janković je posle velikog preokreta pobedila Alisu Klejbanovu sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:0) i tako donela izjednačenje srpskoj ekipi.

U nedelju, prvi meč igraju Jelena Janković i Svetlana Kuznjecova od 14 časova, a posle njih, u poslednjem singlu sastaju se Ana Ivanović i Alisa Klejbanova.

Za meč dublova selektor Srbije Dejan Vraneš odlučio se za Anu Ivanović i Jelenu Janković, dok će za Rusiju, odlukom selektora Šamila Tarpiščeva, nastupati Anastazija Pavljučenko i Vera Duševina. Pobedu će ostvariti reprezentacija koja prva dođe do tri pobede.

Ivanović - Kuznjecova 0:2

Kuznjecova je posle samo 70 minuta igre dobila Ivanovićevu sa 6:1, 6:4 po setovima. Kuznjecova je prvi set dobila više nego ubedljivo pošto je ekspresno stigla do 5:0, a onda rutinski ga privela kraju. U drugom je Ana igrala znatno bolje, čak je prva stigla do brejka i povela 4:2. Međutim, Kuznjecova je u nastavku uspela da preokrene za prvi bod Rusije u 'Areni'.

Početak susreta Srbije i Rusije pokazao je da je Ivanovićeva još daleko od forme iz 2008. godine kada je zauzimala i prvo mesto na svetskoj rang listi teniserki. Kuznjecova je za samo 18 minuta povela sa 5:0, i već tada je bilo jasno da će Rusija doći do prednosti na startu.

Ivanovićeva je u narednom gemu uz dosta muke uspela da se ’upiše’, ali Kuznjecova je u sedmom gemu bez većih problema odservirala za 6:1 i 1:0 u setovima.

U drugom periodu igra srpske teniserke bila je znatno bolja. Ana je napravila prvi brejk na meču, povela je sa 4:2, ali onda je ponovo ušla u loš ritam. Ruskinja je to iskoristila, dobila je četiri vezana gema i donela svojoj reprezentaciji prvi poen.

Janković - Klejbanova 2:1

Duel Jankovićeve i Klejbanove trajao je dva sata i 18 minuta, a završen je fenomenalnom serijom reprezentativke Srbije od 11 osvojenih gemova za redom.

Osma teniserka sveta je prethodno izgubila prvi set u kome je imala velikih problema sa servisom. Pri prvom servisu Jankovićeva je osvojila samo 36 odsto poena, a pri drugom tek 33 odsto.

Zato i jeste osvojila samo jedan gem na svoj servis, što je Klejbanova iskoristila i povela sa 1:0 (6:4) u setovima, iako je Jankovićeva dva puta imala brejk prednosti.

Prvi brejk u drugom setu napravila je Klejbanova, 31. teniserka sveta, koja je ubrzo povela sa 4:1. Činilo se tada da će Rusija povesti sa 2:0, ali je usledila neverovatna serija Jankovićeve, koja je posle 11 osvojenih gemova u nizu stigla do prve pobede u tri susreta sa Klejbanovom.

Ključan je bio prvi gem u trećem setu koji je Jelena posle puno izjednačenja i brejk lopti ipak dobila, a zatim je, već slomljenu protivnicu, samo ’dotukla’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve