Nova vest
Tenis

Subota, 09.01.2010.

13:31

Kim Klajsters osvojila Brizbejn

Belgijanka Kim Klajsters osvojila je teniski turnir u Brizbejnu pošto je u uzbudljivom finalu savladala sunarodnicu Žistin Enan sa 6:3, 4:6, 7:6 (6).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Klajstersova je dominirala u prvoj polovini meča, kada je lako osvojila prvi set, a zatim na početku drugog povela sa 4:1. Ipak, Enanova se vratila u meč, osvojivši pet gemova za redom, samim tim i drugi set. U trećem setu, koji je trajao sat vremena, viđena je velika borba sa puno preokreta, nakon čega je Klajstersova ipak došla do svoje 39. titule u karijeri.

Klajstersova je prvi set dobila brzo, posle 39 minuta igre. Posle dva brejka u drugom setu, delovalo je da će Klajstersova lako doći do pobede u meču pri prednosti od 4:1, ali je usledio veliki preokret. Enanova se vratila u igru na najbolji mogući način, tako što je osvojila pet uzastopnih gemova i došla do izjednačenja u setovima (6:4).

U trećem setu Enanova je vrlo brzo došla do nova tri uzastopna gema i prednosti od 3:0. Ipak Klajstersova je prvo osvojila poen na sopstveni servis, a zatim napravila brejk i odmah potom ponovo uzela poen na svoj servis za izjednačenje na 3:3. Enanova se posle izjednačenja vraća, osvaja dva gema i dolazi u prednost od 5:3.

U tim momentima usledila je prava drama. Enanova je prvo propustila tri meč lopte, ali joj se njena zemljakinja ubrzo revanširala na identičan način. U taj-brejku više nerava imala je Klajstersova, pobedivši sa 8:6 posle sat vremena borbe u trećem setu.

Pobednici je pripalo 37.000 dolara, dok je poražena Enan zaradila 19.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve