Nova vest
Tenis

Utorak, 05.01.2010.

19:38

Doha: Federer i Nadal sigurni

Rodžer Federer i Rafael Nadal, dvojica najboljih tenisera na svetu, pobedama na turniru u Dohi započeli su 2010. godinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Federer je pobedio Belgijanca Kristofa Rhousa sa 6:2, 6:1, dok je Nadal bio bolji od Simonea Bolelija iz Italije sa 6:3, 6:3. Marokanski veteran Junes El-Ajnaui je u svom prvom meču od maja 2008. godine pobedio Rajler Deharta sa 7:6, 7:6, a dalje su prošli i Sepi, Kubot i Darsis.

Nadal je u duelu sa Bolelijem neutralisao sve tri brejk lopte sa kojima se suočio i pobedio nakon 89 minuta. Italijan je tokom određenog edla meča bio ravnopravan rival sa osnovne linije, a imao je i nekoliko spektakularnih udaraca u prvom setu. Ipak, Španac, koji je stajao bliže osnovnoj liniji nego inače, znao je da odgovori istom merom i bude bolji u svakom ključnom poenu. Nadala u drugoj rundi čeka još jedan Italijan Potito Starače, koji je savladao Frderika Hila.

Federer nije imao nikakvih problema sa Rohusom i posao je rešio za samo 58 minuta, a da nije igrao ni blizu maksimuma. U narednoj rundi Švajcarac igra sa Rusom Jevgenijem Karaljovom, koji je dobio Martina Vasalo-Arhuelja.

Mini-iznenađenje priredio je kvalifikant Stiv Darsis iz Belgije dobivši osmog nosioca Garsiju Lopesa sa 6:4, 6:1, Lukaš Kubot je pobedio Mamuna sa 6:2, 6:0, dok je Andreas Sepi bio bolji od Oskara Ernandesa 6:4, 7:5.

U prvom meču dana 38-godišnji El-Ajnaui, koji je dobio ’vajld-kard’ organizatora, dobio je Rajlera Deharta i postao najstariji čovek posle Džimija Konorsa (42 god.) koji je dobio meč na ATP turu. U drugom kolu sastaje se sa Darsisom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve