Nova vest
Tenis

Sreda, 30.12.2009.

16:50

Švajcarci bez Federera na startu DK

Prvi teniser sveta Rodžer Federer neće se naći u sastavu reprezentacije Švajcarske u prvom kolu Dejvis kupa protiv Španije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Federer je u obrazloženju takve odluke selektoru nacionalnog tima Severinu Litiju rekao da mu ne odgovara da od 5. do 8. maja igra na zemljanoj podlozi, a potom učestvuje na Mastersu u Indijan Velsu, na tvrdoj podlozi. Švajcarcu će to biti šesti put zaredom da propušta start takmičenja u najelitnijem teniskom takmičenju timova.

S druge strane, selekciju Španije trebalo bi da predvodi Rafael Nadal. Dvojica najboljih tenisera na svetu mogli bi svoj prvi meč u 2010. godini da odigraju već za nekoliko dana, na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, gde će obojica takmičenje startovati u polufinalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

10 h

U fokusu

Vidi sve