Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 07.12.2009.

21:17

Enan: "Vimbldon je moj san"

Belgijska teniserka Žistin Enan, koja je pre dva meseca objavila da se vraća tenisu, kaže da joj je glavni motiv za povratak osvajanje Vimbldona.

Izvor: B92, theglobeandmail.com

Autor:B92, theglobeandmail.com

Default images

“Kada sam donosili odluku da se povučem, mislila sam da je definitivna. Ne kajem se što sam prekinula, ali sam zaista uzbužena što sada započinjem novu karijeru, koja u mojim razmišljanijima uopšte ne liči na prvu. Nova Žistin Enan će pokušati da ostvari svoj san i osvoji Vimbldon”, izjavila je Belgijanka, koja je odluku o povlačenju objavila u maju 2008. godine.

Enanova je učestvovala na egzibiciji u Šarlroi, nedaleko od rodnog Roheforta, i savladal je Kirsten Flipkens i Flaviju Penetu istim rezultatom, 6:4, 6:4.

“Emotivno je bilo veoma teško. Obukla sam opremu, zavezala pertkr, preda mnom je bila belgijska publika i pravi meč, to je malo previše odjednom za mene. Ipak, veoma sam zadovoljna i srećna. Nije to moj tenis, ali nisam ni očekivala da će odmah biti. Fizički sam u savršenoj formi, baš kao i desno koleno koje sam operisala”, dodala je 27-godišnja Enanova.

Trener Belgijanke Karlos Rodriges ne želi da stavlja učenicu pod veliki pritisak.

“Mogu da kažem da Australijan open za nas dolazi isuviše rano ako očekujete neke vrhunske rezultate. Ali, negde se mora početi, tako da što da ne…”.

Prvi zvanični turnir koji će Enanova odigrati biće početkom godine u Brizbejnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve